Landsforeningen for Arm/Bendefekte og AMC


sommerlejer 2017

Referat sommerlejr uge 28 2017

Af Michelle Olsen, mor til Thorbjørn 2 år, hånddysmeli højre hånd

Første gang på sommerlejr

_______________________________________________________________________________________

 

Som nybagte forældre til et barn med dysmeli står man ofte med mange spørgsmål - Kommer han til at kravle, når han mangler en hånd? Kan han skrælle en gulerod, når vi er i køkkenet? Og kan han spille håndbold med de andre børn?
Det er svært at finde nogen og vende disse tanker med, for ligegyldigt hvor meget folk omkring én prøver at hjælpe og forstå, har de ikke selv prøvet det.
Det var derfor rigtig fint for os som forældre at komme med på sommerlejren og møde andre i samme båd, og få snakket om løst og fast. Som mor var det også rigtig godt at se de ældre børn på lejren, og se hvor godt de klarer alting.

Sommerlejren blev afholdt på Sankt Helene i Tisvilde, som den er blevet gjort i mange år. På ankomstdagen havde vi fællesspisning og efterfølgende infomøde, hvor vi blev informeret om lejren, program osv. Vi havde også en fællesrunde, hvor vi helt kort fortalte hvem vi var og hvorfor vi var på lejren. I år var vi 18 familier, og der var børn i alderen fra 0-17 år.
I løbet af ugen har vi blandt andet haft aktiviteter som fælles bankospil, petanque turnering og vi var på Bakken en hel dag. Børnene stortrivedes. Og alle aftener har vi tændt bål og bagt snobrød/pandekager. Efter de yngre børn på lejren var gået til ro, har der været god mulighed for at udveksle erfaringer med de andre forældre og snakke om, hvad man ellers havde på hjerte.
Både de yngre børn og teenagerne har virkelig hygget sig med hinanden. Alle er kommet godt ud af det sammen, og har hjulpet hinanden ved behov. Børnene får så meget ud af at være der. Vores dreng på snart 3 snakker ofte om ting vi gjorde på sommerlejren og om de andre børn, der også var "født så'n" som han siger.
I den anledning vil jeg godt takke alle på lejren for, at vi er blevet taget så godt imod. Vi har følt os velkommen fra første sekund, og vi glæder os allerede til sommerlejren 2018.
Jeg kan kun opfordre andre familier til at deltage. Det er virkelig givende for både børn og voksne.